Артем Бондаренко: "Ждем возвращения сборников, но, наверное, пусть задерживаются на Евро"

26.06 2024   13:35
"Шахтар"

Півзахисник "Шахтаря" Артем Бондаренко розповів клубній пресслужбі про вихід з відпустки, умови на зборах та перше тренування.

– Артеме, у команди розпочалися літні тренувальні збори. Поділися враженнями від зустрічі з товаришами, а також від першого тренування.

– Дуже щасливий усіх побачити: і тренерський штаб, і гравців. Сумували один за одним, і думаю, що за місяць усі відпочили, тому із позитивними емоціями повертаємося до тренувань.

– Розкажи детальніше, що саме робили на першому тренуванні, тому що всі виснажені. Було дуже складно?

– Думаю, те, що було складно, нічого не описує, тому що було надскладно. Ми пройшли невеликий фізичний тест, аби тренерський штаб міг побачити нашу фізичну готовність і те, що необхідно покращувати.

– Що треба покращити саме тобі? Чи знаєте вже свої дані?

– Ще не знаємо. Знаю, що треба удосконалюватися суттєво, адже всім було складно. Тест, як я сказав, дуже неприємний та складний, особливо для першого дня.

– Чи підтримував ти фізичну форму під час відпустки?

– Так, підтримував! Перші два тижні я відпочивав, а пізніше нам надіслали програму, де був тренажерний зал, потрібно було бігати, тому навіть ця робота вже була неприємна.

– Що казав тренерський штаб? Який план у команди на ці збори, що відомо про спаринги й тренування?

– Поки що зовсім нічого не сказали. Провели перше тренування, думаю, пізніше оголосять план, буде більш достовірна інформація.

– Два роки тому "Шахтар" уже був на зборах у Словенії. Як зараз тут почуваєшся та наскільки комфортними є умови для проведення літніх зборів?

– Усе чудово. Тоді ми були з Йовічевичем. Умови супер, поля прекрасні, створено всі умови для комфортної роботи.

– Зараз із вами тренується дуже багато молоді. Нещодавно ти теж був тим, хто щойно прийшов у першу команду. Розкажи, як підтримуєш молодих гравців, можливо, даєш поради?

Читай також: "Шахтар" оголосив про трансфер Алаа Грама

– Поради, чесно скажу, не даю, тому що в мене їх не просять. Але якщо буде потреба допомогти молодим гравцям з адаптацією чи ще з чимось, ми точно допоможемо. Розумію, наскільки це важливо. Це нормально, коли в такому колективі комусь чимось допомагаєш.

– Чекаєш на повернення збірників?

– Чекаємо, але, напевно, нехай затримуються. Слідкуємо, уболіваємо та віримо!

Notícias em destaque