Дмитрий Хомченовский: "Никто от "Кривбасса" ничего подобного не ожидал"

01.06 2024   09:45
"Кривбас"

Півзахисник "Кривбасу" Дмитро Хомченовський поділився думками щодо виступу команди у сезоні 2023-24.

- Минулий сезон оцінюю лише з позитивного боку. За стільки років він поки що кращий для "Кривбаса". Третє місце – про що тут ще можна щось казати? Гадаю, що ніхто від нас нічого подібного не чекав. Перед чемпіонатом нам пророкували то сьоме, то восьме і навіть одинадцяте місце.

Ми ж опинились там, де опинились. Тому вважаю, що сезон на сто відсотків для "Кривбаса" вдалий. Що стосується особисто для мене, то теж. Коли я прийшов в команду, коли вона тільки вийшла із першої ліги. Перший рік був трохи важкуватим, а от на другий відразу ж бронза. Тому для себе виступ у щойно завершеному чемпіонаті можу занести до активу.

Команда ж бо збиралась по частинам – звідусіль. На початку сезону все "плюс-мінус" вдалося зібрати – і це принесло плоди. Юрій Миколайович (головний тренер Вернидуб – прим.) вміє це робити. Я його знаю багато років, тож мав змогу у цьому пересвідчитись не раз.

- У минулому році Юрій Вернидуб заявляв, що "Кривбас" спробує поборотись за чемпіонство. Як гадаєте, що завадило втілити задумане у реальність?

- Коли знаходишся на першому місці, то хочеш – не хочеш, а про це замислюєшся. У будь-якому випадку нас ще чекає чимало роботи для того, аби хоча б зрівнятись з нашими грандами – "Шахтарем" і "Динамо". Тож мабуть поки що ранувато про це думати. Наблизитись впритул до найтитулованіших наших клубів для "Кривбасу" ще не настав час. Хоча можна було говорити, коли в осінній частині чемпіонату ми перебували на першій сходинці.

- Як гадаєте, чи по силах "Кривбасу" достойно виглядати у прийдешньому єврокубковому турнірі?

- Вважаю, що по силах. Впевнений, що після виходу з відпустки кожен з нас буде думати про перші матчі кваліфікації. Зараз такий час, що вже всі вміють грати у футбол, і "Кривбас" – не виняток. У нас буде два матчі, за підсумками яких ми намагатимемось пройти у євротурнірі якомога далі і потрапити до групового раунду Ліги Європи чи Ліги конференцій. У будь-якому випадку на такій стадії для нас все по силах.

Читай також: "Кривбас" запропонував "Сьйону" 200 тис. євро за викуп Сантіні, швейцарці хочуть 700 тис. євро

- Яких суперників хотілося б отримати – послабше чи посильніше?

- Мені здається, що для нас слабких суперників апріорі не буде. Гадаю, що "Кривбасу" випаде достойний та сильний колектив, адже у єврокубках недостатньо сильних не буває. Тим більше, що я, як ніхто інший добре знаю, що у кваліфікаційному раунді слабких команд немає.

У період моїх виступів із "Зорею" у єврокубках були моменти, коли ми думали, що пройдемо суперника, а вийшли на поле – і все виявилось зовсім по-іншому. Тому недооцінювати того чи іншого суперника не можна у будь-якому раунді. Яким він не був би – третім кваліфікаційним чи іншим, а команди, які до нього дійшли явно не слабкі.

- Де проводитиме "Кривбас" домашні матчі у єврокубках?

- На це питання не можу вам нічого відповісти, адже нам поки що нічого з цього приводу не повідомляли – ані попередніх варіантів країн, ані стадіонів. Гадаю, що все буде остаточно відомо по завершенні відпустки, коли команда збереться у Кривому Розі.

- Бронзову медаль у домашню колекцію вже поклали?

- (Посміхається). Так, цвях прибив. І медаль на ньому вже висить.

- Бажаю, щоб ця нагорода була у кар’єрі не останньою.

- Дякую. Дай Боже, щоб наступні були трохи вагоміші за своєю дорогоцінністю. Бажано, щоб золоті.

Источник: Sport.ua
Notícias em destaque