Спортивный директор "Полесья" Владимир Тесля: "Из-за травмы Макуана имеем дефицит вингеров, поэтому Петряк здесь"

13.03 2024   14:31
Офіційний сайт "Полісся"

Спортивний директор "Полісся" Володимир Тесля в інтерв’ю пресслужбі клубу розповів про скаутингову та трансферну роботу, про деталі трансферів Луїфера Ернандеса та Івана Петряка, та призначення Сергія Шищенка.

- Володимире, наразі досі широко обговорюється відставка Юрія Калітвінцева, яка для багатьох стала несподіванкою.

- Між нами з Юрієм Миколайовичем була повна та цілковита довіра і не було жодного дискомфорту. Клуб і я особисто повністю підтримував тренера, який мав повну довіру з боку президента. Ми маємо з повагою поставитись до вчинку тренера, адже далеко не кожна людина може ухвалити таке вольове рішення. Юрій Миколайович не словом, а справами зробив історію і вписав у неї своє ім’я. Але спортивна доля і спортивне життя — воно таке.

- Виконання обов’язків головного тренера покладено на Сергія Шищенка. Як ви поясните цей вибір керівництва клубу?

- Сергій Шищенко — людина, яку ми добре знаємо, яку ми розуміємо. Нам зрозуміла його філософія футболу — атакувальна збалансована гра. Сергій Юрійович має гарний досвід тренерської роботи — загалом 14 років. А це і донецький "Металург", і "Шахтар". У тому числі з молодими гравцями, що для нас нині актуально. Клубу дуже імпонує його стиль гри, він гарно знає команду зсередини. Крім цього в нього є ще одна перевага — він зовсім не нова людина для Житомира.

- "Полісся" оголосило про трансфер Луїфера Ернандеса — як з’явився цей варіант, чому вибір впав на цього гравця?

- Луїфер — універсальний гравець, який має збалансоване поєднання фізичних, технічних та тактичних якостей. Це дозволяє йому брати активну участі у грі, впливати на неї. Його вражаюча статистика минулого сезону (19 голів та 4 асисти) говорить сама за себе.

Його трансфер — це результат багатотижневої роботи скаутського відділу футбольного клубу "Полісся". Скаутський відділ вів цю важку роботу і маю сказати, що ми здійснили цей трансфер завдяки наполегливості та терпінню. Маю чітке розуміння, що цей гравець має робити різницю.

Читай також: Офіційно: "Полісся" орендувало у "Шахтаря" Івана Петряка

- Якщо загалом говорити про міжнародні трансфери — наскільки складно переконати іноземців переїжджати до України?

- Якщо говорити про гравців з африканського та південноамериканського континентів, то запрошувати їх стає все важче і важче. Трансфер Яссіна Фортюне із Франції, наприклад, став можливим завдяки моїм гарним особистим відносинам з президентом "Сьйона". При начебто рівних умовах на ринку, ми все ж перебуваємо в більш слабкій позиції, бо в Україні триває війна. Втім, маю сказати, що робота ведеться безперервно.

- Ще один трансфер, який "Полісся" здійснило — оренда Івана Петряка з донецького "Шахтаря".

- Іван Петряк в оренді до кінця сезону. Це досвідчений гравець, який має нам допомогти. Нині, через травму Макуана ми маємо дефіцит вінгерів. Тому Іван тут, щоб допомогти "Поліссю". Маю загалом сказати, що у клубі анонсували створення скаутського відділу і робота над його розробкою триває дуже і дуже динамічно, адже цей відділ цілком і повністю несе відповідальність за якість гравців. Наостанок додам, що зараз триває перебудова команди під ті цілі і завдання, які раніше визначив президент клубу Геннадій Буткевич.

 

Notícias em destaque