Принс Аду: "Я начал следить за "Кривбассом" после перехода сюда Даниэля Сосы"

17.10 2023   13:42
Офіційний сайт "Кривбасу"

Новачок "Кривбасу" з Гани Прінс Аду в інтервʼю пресслужбі клубу розповів про очікування від виступу в Україні, та чому обрав саме номер 80.

- Прінс, раді тебе бачити. Вітаємо з приїздом до України. Які перші емоції після підписання контракту та переходу до "Кривбасу"?

- Велике дякую. Я дуже щасливий підписати контракт з "Кривбасом", тому що я слідкував за цією командою. Тут грає мій друг Даніель Соса, я слідкував за його виступами. Відчуваю, що потрібен цій команді та її головному тренеру, тому я дуже щасливий та вмотивований.

- Як тебе прийняла команда, та з ким потоваришував наразі найбільше?

- Все добре, мене прийняли як свого. До того ж я вже знаю Даніеля Сосу, а зараз добре спілкуюсь з Іваном Дібанго та Жаном По. Ми навіть встигнули відвідати разом матч жіночого "Кривбасу". Ці хлопці допомагають мені адаптуватися у клубі та місті.

- Яка твоя улюблена позиція на полі, де відчуваєш себе найкомфортніше?

- Зазвичай я граю на позиції під нападником в якості "десятки". Але це залежить від вимог тренера. Якщо мені потрібно буде зіграти атакувальним фланговим півзахисником чи в якості форварда – це не стане великою проблемою. Все вирішує тренер та його тактична схема.

- Ти підписав з "Кривбасом" повноцінний контракт на 4 роки. Розкажеш про деталі переходу? Як "Кривбас" на тебе вийшов?

- Я зрадів, коли отримав пропозицію від "Кривбасу". Згодом я мав розмову з головним тренером, він розповів про плани клубу. Також з переходом допомогли і друзі з "Кривбасу", яких я знав раніше. Я відчуваю, що це хороший варіант продовження моєї кар’єри та мого подальшого розвитку як професіонала.

- Що ти можеш сказати про поточні результати Кривбасу?

- Дуже класний результат зараз демонструє команда. Всі працюють наполегливо, і це приносить свої плоди. Необхідно і надалі зберігати такий настрій та працелюбність, налаштовуватися від матчу до матчу, і це допоможе нам залишатися на високих позиціях в чемпіонаті.

Читай також: Прінс Квабена Аду прибув до розташування "Кривбасу"

- Що раніше знав про "Кривбас" та український футбол до твого трансферу?

- Я почав слідкувати за "Кривбасом" після переходу сюди Даніеля Соси. Почав дивитися матчі команди – мені сподобалася гра, старанність футболістів та атмосфера в колективі Юрія Вернидуба. Щодо українського футболу, то я почав слідкувати за ним завдяки вашій легенді – Андрію Шевченку. Мені дуже подобався стиль його гри як нападника. Також імпонує гра Олександра Зінченка, який виступає на найвищому світовому рівні. 

- Ти зміг прибути до розташування "Кривбасу" тільки через декілька місяців після оголошення про трансфер через бюрократичні труднощі. Де перебував увесь цей час та як підтримував форму?

- Після підписання контракту я поїхав до Анталії, де чекав на оформлення всіх документів та отримання візи. В цей час тренери прописали мені програму фізичної підготовки, яку я виконував до переїзду. Я постійно відвідував фітнес-залу та чекав поки все владнається. І ось нарешті я тут і готовий допомагати новій команді.

- Які перші враження від клубу та його інфраструктури, а також від Кривого Рогу?

- Коли я приїхав, мені все сподобалося з першого разу: теплий прийом, сучасний ремонт, якісні газони з натуральним покриттям, зручні умови для тренування і проживання. Дуже гарна інфраструктура та клубна база, а також і місто.

- Ти обрав в команді номер 80. Чому саме цей номер?

- У мене є улюблений номер – 29, проте зараз він недоступний. Тому я обрав 80-й. Під час зимової паузи я зможу змінити номер на свій звичний. Зараз це не проблема. Головне влитися в колектив, добре грати та приносити користь "Кривбасу". Я маю для цього всі можливості.

 

Notícias em destaque