Богдан Бутко: "Еще две недели восстановления, потом надо набирать форму"

16.09 2023   12:19
"Зоря"

Захисник "Зорі" Богдан Бутко поділився своєю думкою про причини невдалого старту, перебудови команди та розповів, коли повернеться в загальну групу.

– Влітку Зорю залишили Бражко, Булеца, Русин, прийшов Лалатович. За результатами ми бачимо, що команда ослабла…

– Пішли три футболісти з центру поля, і нам стало важче. У кожній команді футболісти центру поля – найважливіша ланка.

– А новачки не можуть замінити це тріо?

– Тут усе разом. Влітку до нас прийшов Лалатович, була невелика перебудова гри. Із початком осені ми тренуємось під керівництвом Валерія Кривенцова. Він намагається налагодити гру.

– Ти ж знайомий по Шахтарю з Кривенцовим?

– Звичайно. Я дивлюся на тренування Зорі та бачу, що Валерій Сергійович намагається прищепити нашій команді стиль Шахтаря та Динамо. Зоря має грати першим номером. І ми намагатимемося так діяти, але нам потрібен час.

– За Патріка ван Леувена Зоря завжди грала за схемою 4-3-3. Наразі схема зміниться?

– Ні, все залишається. Один опорний хавбек та два футболісти під нападниками. Раніше Патрік змушував нас пресингувати суперника на будь-якій ділянці поля. З приходом нового наставника будь-якій команді потрібен час.

– Коли чекати на твоє повернення до загальної групи?

– Травму отримав у Польщі, під час проведення навчально-тренувального збору. Спочатку не думав, що травма буде такою серйозною. Знаю, що у футболі досить мало випадків, коли по всьому литковому м’язі йде надрив.

Це сталося на розминці перед контрольною зустріччю. У мене таких проблем ніколи не було, а тут рвонуло. Можливо, вже вік дається взнаки, а може наслідок серйозного навантаження на зборах. Ще два тижні поновлення, сказали лікарі. А потім треба набирати форму. Буде тяжко. Хоча б до зими повністю відновитись.

– Що відчуваєш, коли дивишся у турнірну таблицю?

– Сумне видовище. Усі порівнюють із попереднім сезоном. Тоді ми були треті, а зараз знаходимося на 12-му місці.

– Вже наступного тижня на Зарю чекає матч у груповому турнірі Ліги конференцій. У Польщі ви приймаєте бельгійський Гент. Які очікування від цієї зустрічі?

– Знаю, що Гент – серйозний клуб із великими традиціями. Вони лідирують у чемпіонаті Бельгії, до того ж, можуть дозволити собі трансфери по 20 мільйонів євро. За своїм досвідом скажу, що єврокубки – інший рівень, інша мотивація.

Неважливо, на якому місці в Прем’єр-лізі, в Лізі конференцій потрібно намагатися набирати очки в кожній зустрічі. Впевнений, що Валерію Кривенцову вдасться налагодити гру. Зоря цілком може виходити із групи, там немає нічого неможливого. Багато залежатиме від перших двох турів, якщо нам вдасться набрати очки, то все можливо для нас.

Читай також: Едмар: "Переможний дух нам треба тримати"

Источник: Sport Arena
Notícias em destaque