Иван Петряк: "Можно сказать, заново учусь ходить – это скучная работа"

01.05 2023   17:56
Шахтер

Хавбек "Шахтаря" Іван Петряк в коментарі клубному каналу в Youtube розповів про своє відновлення від травми.

- Потроху починаю працювати. Я тільки вчора зняв спеціальне взуття, з яким потрібно було працювати перші три тижні після операції. Можна сказати, заново вчуся ходити. Це нудна робота, але необхідна, адже зараз я навантажую гомілкостоп і м’язи, качаю прес.

Коли дізнався, що потрібна операція, я трохи впав у депресію, але через два-три дні відійшов. Зрозумів, що нічого не можу змінити, а плакати та закритися в собі - це не вихід. Тому працюю з гарним настроєм. Період реабілітації - приблизно три місяці, але, знаючи себе і наших лікарів, думаю, відновлюся за півтора.

Травмувався я на тренуванні. Йшов дощ і було слизько. Я біг за м’ячем, швидко зупинився, ноги поїхали і я своєю ж вагою впав на ногу. Почув хрускіт. Матвієнко, який був поруч, теж почув. Микола трішки злякався, бо подумав, що це коліно. Якби Коля зіграв жорсткіше, виніс мене у підкаті за поле разом з ногами, то, можливо, травми й не було б. Я думав, що заморозять і зможу грати, але коли повернувся на поле, зрозумів, що не відчуваю гомілкостоп. Згодом зробили МРТ, і стало відомо, що я порвав все, що можна.

Читай також: Різник, Криськів, Петряк: як гравці "Шахтаря" відновлюються після травм? (Відео)
Notícias em destaque