Євгеній Морозко: "Коли грали із "Зорею", здавалося що у них у центрі грають десять футболістів"

26.04 2020   18:59
Фото - Денис Руденко, Footboom

Півзахисник "Колосу" Євгеній Морозко розповів клубній пресслужбі, чим займається на карантині, про УПЛ та Андрія Шевченка.

- Зрозуміло, що вдома знаходимося постійно. Але і про тренування не забуваю. Намагаюся висипатися максимально і знаходити час для вправ. Багато часу із дружиною проводжу. І також намагаюся приділяти час для своїх батьків. Тож, моє коло – батьки, жінка, сестра – ось і все.

- Як підтримуєш форму?

- Виходжу, бігаю один. Зараз всі люди "захворіли спортом", дуже багато спортсменів стало (сміється). У мене біля дому стадіончик є, там тренуюся. Якщо у батьків знаходжуся, у них будинок у Макарівському районі, і там поруч побудували непогане поле. Розмітка є, і ворота. Поруч ліс там, вийшов – побігав, людей не дуже багато. Клас. Тож, так і займаюся фізкультурою. Тому що, коли один тренуєшся – це називається фізкультура. Це зовсім не те, коли ти з командою. Так хочеться вже з командою нарешті зібратися, тренуватися та грати.

- Всі кажуть, що важкувато на одинці займатися…

- Так, це зовсім інші навантаження і інші вправи, коли ти працюєш з м’ячем, з командою, коли всі разом. Просто бігати кола та качати прес, це одна річ. Інша річ – рухатися з м’ячем на тренуванні, рваний темп, і там вже задіяні інші групи м’язів. Це дві різні роботи для організму. Хоча, краще нехай зараз так підтримувати форму, аніж взагалі ніяк.

- Казали, що "Колос" у ТОП-6 – це сенсація. Згодний?

- Ти знаєш, нам не щастило в деяких іграх. З "Маріуполем" другий матч грали, там чистий пенальті був у ворота маріупольців, але не призначили. З "Динамо" пам’ятний матч був, коли вилучення було за гру носом нашого гравця, і три "точки" у наші ворота поставили. Але нам повернулося в інших іграх, і ми поступово йшли до першої шістки. Вигравали, набирали очки. А значить це закономірно, що ми туди потрапили.

- Хто із суперників вразив більше за всіх у Прем’єр-Лізі?

- Ну, зрозуміло, що донецький "Шахтар". Це команда ТОП-рівня. Але відзначу, що важче за всіх було грати проти луганської "Зорі". Ми коли з ними грали, мені здавалося що у них у центрі грають десять футболістів.

Вони знають, хто куди біжить, хто кого закриває, підказують один одному. Все роблять дуже швидко, у них багато молодих гравців, які все роблять на шкидкості. Тож, було складно, але водночас і приємно з такою командою грати. Є чому вчитися у них. Відзначу і їхнього тренера, у якого європейське бачення футболу.

- Хто найсильніший півзахисник в Україні прямо зараз?

- Тайсон. Швидкість на полі, швидкість прийняття рішень, мислення. Техніка. Та у нього все на найвищому рівні. Дуже розумний гравець, дуже хитрий. Всі потрібні футбольні якості є.

- Твоя трійка найкращих світових півзахисників…

- Вілліан, Сане, Роналду.

- У хлопців вже цікавилися, хто за яким європейським чемпіонатом слідкує. Питаємо і у тебе.

- Для мене АПЛ на першому місці. У цьому сезоні дуже цікаво було, там "Ліверпуль" просто неймовірний був. За Іспанією також дуже цікаво спостерігати. Взагалі я за "Ліверпуль" вболіваю та "Манчестер Сіті", але за "Ліверпуль" дуже давно фанатію.

- Ти впевнений юзер соцмереж?

- Я не скажу, що прямо так люблю соцмережі. Але ось Інстаграм – так, постійно заходжу. Коли телефон у руках цікаво подивитися стрічку новин, що нового у друзів. Інстаграм останніми роками дуже сильно прогресує.

Іноді у Фейсбук заходжу. А ось в Однокласниках та Вконтакті мені вже давно немає, слава Богу (сміється).

- Політикою цікавишся? Українською чи світовою?

- Якщо з’являються у телефоні повідомлення. В мене в телефоні настройки Гугл-новини, тож приходять сповіщення про головні події. І читаю, якщо щось цікаве.

- Твоя перша футболка у дитинстві?

- Це була футболка Андрія Шевченка, яку мені подарували на День народження. Він тоді вже у "Мілан" перейшов. Пам’ятаю, коли він отримав Золотий м’яч, він у Київ приїхав, і привіз на Нивки Золотий м’яч. Я був поруч з ним, а він мені тоді сказав: "Хлопче, ми з тобою ще побачимося пізніше". І я приїхав додому, плакав, адже і не сфотографувався, і автограф не отримав від кумира, і до трофею не доторкнувся.

- Тож, Андрій Миколайович тобі винен виклик в збірну?

- Ну, дай Бог! (сміється). Мені є над чим працювати!

Notícias em destaque