"Рух" через травму втратив центрального захисника

1870 22.01 2020   17:12
Фото - Оф.сайт ФК "Рух"

Центральний захисник "Руху" Руслан Марушка зазнав ушкодження під час зимового міжсезоння, інформує офіційний сайт клубу. В оборонця діагностували перелом основи п’ятої плюсневої кістки стопи. "Рухівця" вже прооперували та надали усю необхідну медичну допомогу.

Медіацентр "жовто-чорних" поспілкувався з клубним лікарем Михайлом Процівим, який розповів: про особливості травми Руслана Марушки, чому не обійшлося без оперативного втручання та коли захисник зможе знову приступити до тренувального процесу.

– Ця травма неприємна тим, що в ділянці стопи, де у Руслана зламана кістка, погане кровопостачання, відтак, період зрощення завжди довготривалий. Повноцінне відновлення триває від двох до трьох місяців. Це так званий "маршевий перелом". Його вперше описали солдати, які багато марширували на плацу у взутті з каблуком. Певну аналогію можна привести із футболістами, адже вони тренуються у бутсах із шипами, а крайній шип створює тиск на ділянку п’ятої плюсневої кістки стопи. Від втоми та перенавантаження кістка не витримує та ламається. Такі травми футболісти отримують доволі часто.

Руслана ми прооперували, поставили йому пластинку. Вона допоможе швидше відновитися від травми, а в майбутньому ризик рецедиву буде набагато меншим. Операція пройшла успішно. За прогнозами медичного штабу "Руху" до тренувального процесу гравець зможе приступити щонайменше через півтора, а то й через два місяці.

Популярні новини