Роман Яремчук: "Страха против Бельгии будет меньше, чем раньше"

08.06 2024   19:16

Форвард збірної України Роман Яремчук розповів для Nieuwsblad про виступи національної команди під керівництвом Сергія Реброва у кваліфікаційних матчах до Євро-2024 та відповів на питання, як це, грати домашні матчі закордоном.

- Лунін у "Реалі", ви у "Валенсії", Довбик і Циганков у "Жироні", Зінченко в "Арсеналі", Миколенко в "Евертоні". Ніколи до цього стільки українців не грало у найкращих лігах.

- Через війну. До 2014 року у нас був шостий за рівнем чемпіонат з великими грошима. Після початку війни у Донецьку в 2014 році все змінилося. Конкуренція давно не була топовою. Тому я пішов у 2017 році.

Є хороші гравці і в Бельгії – приємно здивував Сидорчук у "Вестерло". В Іспанії, Англії. В результаті ми стали сильнішими як команда. Тепер багато хто з нас має досвід гри проти найкращих команд у світі щотижня, без нервів. Страху проти Бельгії буде менше, ніж раніше.

- У вас новий тренер національної збірної, і відбувається зміна поколінь, чи не так?

- У нас є хороша суміш молодих гравців, які грають у найкращих лігах, як Мудрик у "Челсі", і дуже досвідчених хлопців, як Зінченко. І ми завершили нашу першу кампанію з Ребровим на посаді тренера збірної, який створив хорошу організацію і має атакуючу філософію, з іспанськими тренерами. Двоє його помічників – іспанці.

Ребров тренував у чемпіонаті України "Динамо", працював з "Ференцварошем", в Еміратах. Ми були у важкій відбірковій групі, з Італією та Англією. Як приклад, у нас повинен був бути призначений пенальті на останній хвилині проти Італії, але його не призначили. Я розумію це. Інакше б Італія вилетіла.

- Ви мали недолік, що всі ваші домашні ігри проходили за межами України.

- І це дуже важко, хоча в Польщі стадіон заповнений земляками. Підтримка є, але відчуття відрізняються. Коли ми грали в Києві, ми могли робити великі речі проти найкращих команд. За межами України інакше. Деякі гравці навіть ніколи не грали в Україні за збірну.

Читайте также: Роман Яремчук объяснил, почему не заиграл в "Брюгге"

Notícias em destaque