Юрій Мороз: "Злий жарт з хлопцями зіграло їхнє велике бажання виступити якнайкраще"

338 27.05 2024   22:24
УАФ

З Кіпра повернулася юнацька збірна України з футболу, яка взяла участь в фінальній частині чемпіонату Європи серед гравців не старше 2007 року народження.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер збірної України U-17 Юрій Мороз розповів, чому його підопічним не вдалося вийти з групи й довелося достроково залишити континентальний форум.

– Звичайно, вирушали на Кіпр з амбітними планами, принаймні, завоювання путівки до чвертьфіналу, здавалося, реальністю. Адже володіли необхідною інформацією про суперників з Сербії, Чехії та господарів, не було збоїв і в підготовчому процесі, в моєму розпорядженні були практично всі гравці, яких я хотів бачити в збірній, за винятком 1-2 травмованих.

– Чому ж тоді не вдалося зайняти одне з двох прохідних місць?

– Про недооцінку опонентів не може бути й мови. В плані налаштування також не було проблем. Можливо, злий жарт з підопічними зіграло їхнє велике бажання виступити якнайкраще. І, як часто буває в таких випадках серед юних футболістів, оцей тягар відповідальності тиснув й призводив, як до індивідуальних помилок, так і колективних прорахунків. Тому українці й не скористалися нагодою "вистрілити" на Євро, обмежившись третім місцем в групі.

Хоча, переконаний, що за рівнем підготовки підопічні заслуговували більшого. Дуже прикро.

– Ви також очолюєте юнацьку збірну України (U-18), на когось з футболістів, що виступали на Кіпрі розраховуєте вже найближчим часом?

– Звичайно, сподіваюся, що з цієї невдачі будуть зроблені правильні висновки, що дозволить хлопцям й надалі прогресувати.

Нагадаємо, що 26 травня у місті Ларнака на чемпіонаті Європи 2024 U-17 юнацька збірна України U-17 виграла виграла заключний матч 3-го туру проти команди Кіпру (2:0).

Читайте также: Евро-2024 (U-17). Украина - Кипр 2:0. Видеообзор матча

Популярные новости