Олег Шандрук: "У "Вереса" був дещо роздутий склад, прагнемо до меншої кількості гравців"

289 24.06 2024   12:55
"Верес"

Виконувач обов’язків головного тренера "Вереса" Олег Шандрук в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів про комплектацію команди влітку і підготовку до старту нового сезону.

- Про кадрові зміни в команді:

- У минулому сезоні в нас був дещо роздутий склад. 24 польових гравці, 3 воротарі. Це завелика кількість. Ми прагнемо до меншої кількості гравців. Натомість - до вищої якості. Зараз ми продовжуємо роботу на трансферному ринку. Є певні попередні домовленості. Очікуємо ще новачків у команді.

Руслан Степанюк і Роман Гончаренко - це гравці, які на рівні УПЛ себе зарекомендували саме у Вересі. У місцевих вболівальників залишилися лише хороші спогади про їхню гру. Та й для них це повернення є дуже емоційним. Їм є, що доводити: і собі, і вболівальникам. Руслан Степанюк - це авторитет у роздягальні, який може бути прикладом для молоді. Від Романа Гончаренка ми очікуємо більше стабільності і надійності в обороні, а також меншої кількості пропущених м’ячів.

Ми хочемо усю центральну вісь посилити. Шукаємо гравців в опорну зону, правого захисника і крайніх нападників.

- Про молодь в основі і команду Верес-Ізотоп-2:

- Це дуже важливий проєкт. Потрапити з юнацької команди одразу у першу - здатні одиниці. Тому, маючи академію і створивши другу команду - ми сподіваємося, що ця вертикаль виховання молодих футболістів запрацює ефективніше. І у Вересі з’являтимуться свої молоді гравці. Справді конкурентні із перспективами кар’єрного росту. В нас вже було багато хороших дебютів упродовж останніх півтора роки. Але, як я вже казав, існує дуже велика різниця між юнацьким чемпіонатом і УПЛ. Важливі досвід і терпіння молодих футболістів. Ніхто їм просто так місце в команді не віддасть. Юнацька команда - це розвиток. Перша команда - це ще й результат на табло.

- Про старт зборів:

Читай також: Офіційно: Даниїл Хондак залишив "Верес"

- 25-го червня команда збирається у Рівному і проходить медогляд. 26-го і 27-го червня - заплановані одноразові тренування. З 28-го червня розпочинаємо заняття у режимі двох тренувань на день. Потім у липні в нас заплановані ще два десятиденних тренувальних цикли.

- Про задачі на сезон:

- Ми маємо стати сильнішими і точно не боротися у зоні перехідних матчів. Головний наш критерій - присутність вболівальників на трибунах, відвідуваність домашніх матчів. Без вболівальників ми не змогли б залишитися в УПЛ у минулому сезоні.

Популярные новости