Анатолій Чанцев: "До кінця чемпіонату Воробей виступатиме в "Геліосі"

872 05.03 2013   11:18
Фото - time-football.com

Головний тренер «сонячних» підсумовує останній збір своєї команди.

Анатолію Дмитровичу, днями ваша команда повернулася з турецького збору, тож хочеться дізнатися, як він пройшов, чи все заплановане вдалося виконати?

— За час перебування в Туреччині зіграли чотири спаринги. Учергове нам пощастило з погодою, відтак усе, що планували, виконали. Тож, зборами залишився задоволений.

— Останні два тижні до підготовки «Геліоса» була прикута особлива увага з боку ЗМІ, оскільки до колективу приєднався гравець «Металіста» та національної збірної України Андрій Воробей. Як він себе зарекомендував?

— Воробей проявив себе на цьому зборі з найкращого боку. Однозначно — це професіонал із великої літери. Було помітно, що цей кваліфікований гравець — з величезним досвідом.

— Коли саме він приєднався до вашої команди?

— До колективу він приєднався на третій день останнього турецького збору, тож виконав весь обсяг роботи, запропонований тренерським штабом.

— Яка подальша доля Воробея?

— Із ним після повернення до Харкова підписали контракт: Воробей виступатиме в «Геліосі» до кінця чемпіонату на правах оренди. Як буде далі — покаже час.

Усі розуміємо калібр цього гравця для команди першої ліги. Яким кон­трактом «Геліос» зміг зацікавити футболіста?

— Щодо цього нічого говорити не буду. Головне нині, що гравець — у таборі нашої команди. А щодо умов перебування Воробея в «Геліосі», то вони влаштовують як клуб, так і самого гравця.

Були чутки про можливий перехід Романчука, ще одного гравця «Металіста», в «Геліос».

— Інформація, якою я володію: Романчук уже перебуває в таборі київського «Арсеналу», тож не бачу сенсу коментувати чутки щодо його можливого переходу до нас.

— Окрім Воробея, ще з кимось ухвалили угоду?

— Підписали також контракт із Олександром Яценком. Більше новачків немає. Але це не означає, що вони не з’являться.

— Чи задоволені колективом, який вдалося доукомплектувати та підготувати?

— Гадаю, жоден тренер не скаже, що він повністю задоволений готовністю своїх підопічних. Ми перебуваємо нині на стадії формування команди, щоби до наступного чемпіонату підійти вже вкомплектованими й здатними вирішувати завдання керівництва клубу.

— Який подальший план підготовки?

— Зараз уже в аеропорту (розмова відбулася в суботу. — О. Т.) очікуємо вильоту до Туреччини, де проведемо останній двотижневий збір. Запланували зіграти чотири контрольні матчі. А вже 16 березня повертаємося до Харкова, де й готуватимемося до першої гри другої половини чемпіонату.

До речі! Базуватимуться «сонячні» на узбережжі Середземного моря в п’ятизірковому готелі Topkapi Palace.

Наставник «Геліоса» Анатолій Чанцев узяв на збір 21 футболіста: воротарів Дениса Сидоренка та Андрія Рябого, польових гравців Любомира Гальчука, Олександра Яценка, Сергія Борзенка, Владислава Налигача, Антона Кравченка, Сергія Чеботаєва, Філіпа Хамільтона-Роллінгса, Віталія Комарницького, Сергія Костюка, Євгена Лозового, Сергія Герасимця, Сергія Загинайлова, Максима Яхна, Антона Довгого, Артура Ягмуряна, Сергія Давидова, Віктора Раскова, Руслана Качура, Андрія Воробея.

Упродовж двотижневого перебування в Туреччині «сонячні» проведуть чотири контрольні матчі. 6 березня зіграють із російським ФК «Калуга», 8-го — з білоруським «Торпедо», 11-го — з казахстанською командою «Астана». Суперник на 14 березня уточнюється.

Популярные новости